1. Home
  2. Forum Zdrowia
  3. Wyniki morfologia, TSH, FT3, FT4

Data dodania:

Witam,
Mam 29 lat i jestem kobietą, otrzymałam następujące wyniki badania krwi: żelazo 25,0 ug/dL [60-180]L; Leukocyty 5,07 x10^3/uL[3,98-10,04]~; Erytrocyty 4,01 x10^6/uL[3,93-5,22]~; Hemoglobina 10,0 g/dl[11,2-15,7]L; Hematokryt 32,0 %[34,1-44,9]L; MCV 79,8 fl[79,4-94,8]~; MCH 24,9 pg[25,6-32,2]L; MCHC 31,3 g/dl[32,2-35,5]L; RDW-SD 40,9 fl[36,4-46,3]~; RDW-CV 14,0%[11,7-14,4]~; Płytki krwi 189 x10^3/uL[150-400]~; PDW 13,4 fl[9,8-16,2]~; MPV 10,6 fl[9,4-12,5]~; P-LCR 30,6 %[19,1-46,6]~; PCT 0,20 %[0,17-0,38]~;
TSH 1,61 uIU/ml[0,35-4,94]~; FT3 2,59 pg/mL[1,58-3,91]~; FT4 0,94 ng/dL[0,7-1,48]~;
Odżywiam się raczej zdrowo, nie trzymam żadnej derastycznej diety, nie głodzę się i jem mięsa, ryby, wszystkie warzywa i owoce. Miesiączkuję regularnie przez 7 dni, z czego pierwszego dnia mam bardzo mocne krwawienia, a przez kolejne dni już lekkie a nawet bardzo lekkie.
Proszę o szczerą opinię dotyczącą wyników i na co mogą wskazywać powyższe wyniki. Czy powinnam wykonać jakieś dodatkowe badania? Czy wyniki są bardzo złe i czy powinnam zwrócić na coś szczególną uwagę? Z góry dziękuję za pomoc i poradę.

Uzyskaj odpowiedź i opinię

Zadaj pytanie i otrzymaj bezpłatną odpowiedź lekarza

Masz pytanie dotyczące zdrowia, choroby lub innego problemu, zostaw pytanie BEZPŁATNIE dla lekarzy na forum zdrowia

Formularz zdrowia
[]