Czy po zupkach chińskich wyskakują pryszcze
1 odpowiedź
-
Dzień dobry. Tzw. zupki chińskie zawierają szereg składników o charakterze stabilizatorów, konserwantów, spulchniaczy; a także rafinowane tłuszcze (najczęściej palmowy), wzmacniacze smaku (glutaminian, inozynian, guanylan), cukier, duże ilości soli, skrobię modyfikowaną, ostre przyprawy (chili, imbir, itd.). Jednocześnie nie zawierają optymalnej ilości składników odżywczych, które powinien zapewniać posiłek. Największy wpływ na zaostrzenie się zmian trądzikowych ma duża zawartość cukru, soli oraz nieprawidłowe proporcje kwasów omega (przewaga kwasu omega 6 nad omega 3 nasila stan zapalny). Podsumowując wszystkie te czynniki mogą wywołać nasilenie się zmian trądzikowych.
Zadaj pytanie i otrzymaj bezpłatną odpowiedź lekarza
Masz pytanie dotyczące zdrowia, choroby lub innego problemu, zostaw pytanie BEZPŁATNIE dla lekarzy na forum zdrowia
Data dodania:
Mam pytanie czy po zupkach chińskich wyskakują pryszcze lub nasila się trądzik?